De Facebook Like Box wordt vervangen

Heb jij ook een Facebook Like Box op je website? Vanaf 23 juni 2015 werkt deze niet meer. Vraag je webbouwer dus tijdig om de Like Box te vervangen door de nieuwe Facebook Page Plugin.

Wat is een Facebook Like Box?

Een Facebook Like Box is bedoeld om meer likes te genereren en meer aandacht te vragen voor je Facebook bedrijfspagina. De Facebook Like Box kun je middels een stukje code op je website plaatsen. Je website bezoekers zien dan direct hoeveel volgers je hebt, en kunnen vanaf je website direct je Facebook bedrijfspagina liken. Je kunt zelfs de laatste berichten die je op je Facebook bedrijfspagina post, via de Like Box direct op je website tonen. Daarnaast geeft het je website bezoekers een stukje extra vertrouwen als je een actieve Facebook bedrijfspagina hebt met veel volgers. De Like Box is erg populair, je hebt deze vast wel gezien op websites of hebt er 1 op je eigen website. Het plaatje hieronder is een voorbeeld van een Facebook Like Box.

Facebook like box werkt niet meer vanaf 23 juni
De nieuwe Facebook Page Plugin

De nieuwe en verbeterde versie van de Like Box is de Facebook Page Plugin. Je bezoekers kunnen nu niet alleen meer je Facebook bedrijfspagina direct liken vanaf je website, maar deze ook delen op hun eigen tijdlijn. Daarnaast ziet de nieuwe Page Plugin er gewoon beter uit. Je kunt nu ook de coverfoto van je Facebook bedrijfspagina tonen. Op het plaatje hieronder zie je een voorbeeld van de Facebook Page Plugin. Je kunt de Page Plugin op meerdere manieren vormgeven, bijvoorbeeld: in een ander formaat, wel of geen header foto, wel of geen nieuwe berichten van je Facebook bedrijfspagina.

Facebook Page Plugin

Om de Page Plugin te gebruiken dien je een stukje code in je website toevoegen. Je kunt de code hier vinden: Facebook Page Plugin Code Je vult hier het adres in van je Facebook Pagina en dan zie je direct hoe de Page Plugin er voor jouw pagina uit komt te zien. Je kunt hier bijvoorbeeld kiezen om wel of niet de laatste berichten van je Facebook bedrijfspagina in de plugin te tonen.

Weet je zelf niet hoe je de code in je website krijgt? Neem dan contact op met je webbouwer zodat je Facebook Like Box op tijd wordt vervangen door de Page Plugin! Kom je er onverhoopt toch niet uit? Neem gerust contact op met ISA online.

Isabel Lauwen is al meer dan 10 jaar actief als online specialist. Ze helpt ZZP'ers en MKB'ers hun online kansen volledig te benutten.

Over ISA online

ISA online = Isabel Lauwen. Ervaren online marketing professional. Ik help je graag jouw online kansen te ontdekken en te benutten!

Gratis website analyse

Ook jij kunt meer uit je website halen! Meer bezoekers, meer leads en meer klanten!

Recente blogs

Bekijk alle berichten